Sluikstorters betrapt bij opruiming ophaalpunt afval

Het sluikstort aan het tijdelijke ophaalpunten van afval aan de Oostvaartdijk is opgeruimd. Twee bewoners krijgen een boete.

Aan de Oostvaartdijk zijn al geruime tijd grote werken bezig. Omdat de woningen onbereikbaar waren, werden afvalpunten gecreëerd waar bewoners hun zakken konden droppen. Dat werd dan door de vuilniswagens van afvalintercommunale opgehaald.

In de praktijk liep die regeling evenwel in het honded waardoor het afval zich opstapelde. Alles door elkaar: huisvuilzakken maar ook karton en papier én zwerfvuil.

Intussen hebben de gemeentediensten de boel opgekuist en zullen de correct aangeboden zakken nog door Intradure worden opgehaald. “We konden ook twee sluikstorters betrappen. Het gaat om twee bewoners waarvan we de naam hebben teruggevonden. Zij mogen zich aan een GAS-boete verwachten die minstens 60 euro bedaagt. Als het om een herhaling gaat kan het nog hoger oplopen.” Volgens Selleslagh werden door de gemeentediensten recent ook al twee bewoners betrapt maar het zou nuiet om dezelfde gaan.”

Selleslagh maakt zich sterk dat de problemen zichzelf snel zullen oplossen nu de brug eind vorige week terug operationeel is en er een week later ook geasfalteerd wordt in de Oostvaartdijk. Dan kan de vuilnisophaling als vanouds hervatten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise