Bounce Band komt naar Merchtem

De Bounce Big Band werd vijf jaar geleden opgestart door Kevin Mertens en Matthias Herinckx, twee muzikanten die naast fanfare- en harmoniemuziek ook een voorliefde hadden voor ‘swing’. Swing is een erg populaire onderverdeling van de jazz muziek, met grote namen als Benny Goodman, Glen Miller en Tommy Dorsey.

Kevin en Matthias gingen op zoek naar een big band in de regio maar konden er geen vinden. Samen met een aantal muzikanten uit de fanfares van Bollebeek en Wolvertem werd een eigen big band opgestart: The Bounce Big Band. Hun repetities vonden plaats in zaal Sint-Cecilia in Wolvertem. Intussen is de BBB uitgegroeid tot een hechte vriendengroep met een 20-tal muzikanten en zanger Jelle Diependael.

Dit jaar kregen ze met Christoph De Maertelaere een deskundige en enthousiaste dirigent en gingen ze op zoek naar een nieuwe locatie voor hun repetities. Dat werd zaal Harmonie in Merchtem, de ‘hometown’ van zowel Kevin als Matthias.

Eigenaar Jules Seghers en schepen van cultuur David De Valck waren aanwezig om hen bij hun eerste repetitie welkom te heten. Voortaan kan je er de BBB elke donderdagavond aantreffen.

Horen kan je ze in juli op Droeshout kermis en op de maandag van Merchtem kermis. The Bounce Big Band geeft elk jaar een thema concert en organiseert om de twee jaar een retro night. En al die optredens zijn meer dan de moeite waard want de BBB is op vijf jaar tijd uitgegroeid tot een stevige en bedreven big band.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk