Waterpijpbar week na opening al verzegeld

De nieuwe waterpijpbar Lavilla Supernatural in de Boechoutlaan in Strombeek-Bever is na een week al terug gesloten. Vorige donderdagavond viel de Grimbergse politie de keet binnen en besloot burgemeester Chris Selleslagh de zaak te sluiten. De reden? De uitbaters openden de bar zonder vergunning. Daarnaast waren er ook al klachten van buren.

De deuren van Lavilla Supernatural in de Boechoutlaan in Strombeek-Bever zwaaiden op vrijdag 19 april voor het eerst open. In de loungebar kunnen klanten iets drinken, maar ook waterpijp roken. Opvallend: de late openingsuren. Op weekdagen is Lavilla Supernatural van 16 tot 2 uur open, op vrijdag en zaterdag is dat zelfs tot 4 uur.

Maar nog geen week na de officiële opening werd de loungebar donderdagavond om 22 uur alweer verzegeld door de politie. “De uitbaters openden hun zaak immers zonder vergunning”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld). “Zowel voor de omgevings- als voor de uitbatingsvergunning werd een aanvraag ingediend, maar werd het licht nog niet op groen gezet. Bovendien was er ook nog geen brandweerverslag. Het is dan ook onverantwoord om een bar te openen waar tientallen klanten naartoe komen, maar waar nog geen enkele vergunning voor verkregen werd. Om die reden ondertekende ik het burgemeestersbesluit om de keet voor onbepaalde tijd te sluiten.”

Selleslagh kreeg de uitbaters enkele weken geleden wel al over de vloer. “Ze maakten toen bekend dat ze de zaak wilden openen en dat ze met alles in regel waren, maar dat was dus niet het geval. Ik zal nu met hen rond de tafel zitten en hen uitleggen wat er moet gebeuren.”

Het gemeentebestuur ontving in de eerste week evenwel al enkele klachten van omwonenden over nachtlawaai. Op social media spraken de buren ook van geurhinder en de mogelijke aanwezigheid van drugs. “Het klopt dat er enkele geuren waargenomen werden die er eigenlijk niet thuishoren”, aldus nog de burgemeester. “Al is dit niet de reden van de sluiting. Het burgemeestersbesluit komt er enkel en alleen omdat er nog geen vergunningen afgeleverd werden.”

Het schepencollege zal zich de komende weken over de vergunningsaanvraag moeten buigen en zal daarbij ook rekening moeten houden met enkele bezwaarschriften die tijdens het openbaar onderzoek ingediend werden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise