Pater Karel is 25 jaar priester

Karel Stautemas, die in Merchtem nog steeds ‘Pater Karel’ wordt genoemd, viert op 9 september zijn 25-jarig priesterjubileum in de Abdijkerk van Grimbergen. Hij nodigt iedereen uit om dat samen met hem te vieren om 10 uur. Na de eucharistieviering volgt een receptie in de tuin van de abdij. (Lees verder onder de foto)

ME Pater KarelOp 4 juli werd Karel Stautemas door Mgr. Luyseterman, bisschop van Gent, tot priester gewijd. Hij ging nagenoeg meteen aan de slag als parochiepriester op de Verbrande Brug, Kassei Vilvoorde en de

Borgt. Nadien werd hij verbondsaalmoezenier bij Scouting in Antwerpen. Even later kreeg hij de parochies Bollebeek, Mollem en Merchtem onder zijn hoede. Hij zou er 16 jaar blijven om vervolgens, als subprior en provisor, terug te keren naar de Abdij waar hij nu in dienst staat van de gemeenschap. Pater Karel gooide zich ook volop in het organiseren van pelgrimstochten o.m. in het Heilig Land via de vzw Quid Nunc Viator.

Wie met Pater Karel wil meevieren, kan dus zondag terecht in de Abdijkerk. Wie het echt niet kan laten om een geschenkje te geven kan storten op de rekening van Quid Nunc Viator – BE87 7310 4451 5594 – vermelding ‘25 jaar priester’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk