Drieste inbrekers vechten met bewoner

 

Inbrekers hebben een bewoner van de Oude Schapenbaan hardhandig aangepakt in zijn eigen woning. De feiten dateren van de nacht van donderdag op vrijdag. Rond één uur drongen een viertal gemaskerde daders de woning binnen. Ze gebruikten daartoe een voorhamer waarmee ze een van de ruiten aan diggelen sloegen. Binnen kwamen ze oog in oog te staan met de bewoner die net als zijn vriendin nog wakker was. Ze vroegen naar een kluis maar die was er niet. Het kwam tot een handgemeen waarbij de man enkel slagen te verwerken kreeg. De daders gingen er vervolgens vandoor met cash geld in een klaarstaande vluchtwagen. Volgens het parket Halle-Vilvoorde moest de man naar het ziekenhuis voor verzorging, zijn vriendin bleef ongedeerd. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Waarom net die woning werd geviseerd, is niet duidelijk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise