Provinciale steun voor groen skatepark

 

De provincie geeft een subsidie van 15.000 euro voor de inrichting van een nieuw skatepark op het recreatiedomein Piereman in Strombeek-Bever. “Het wordt dan ook veel meer dan een blok gietbeton: een natuurlijke, groene en avontuurlijke plek waar jongeren zich thuis voelen en amuseren”, legt Tie Roefs, de bevoegde gedeputeerde, uit.

Volgens jeugdschepen Kirsten Hoefs (CD&V) wordt de bouwvergunning voor het nieuwe skatepark op het recreatiedomein Piereman volgende week goedgekeurd en kunnen de werken eind augustus van start gaan. “Er is daarbij ook rekening gehouden met de bekommernissen van de buurtbewoners.” De werken zullen – zonder weerverlet – een zestal weken duren. Het voorziene budget is 150.000 euro.

Grimbergen beschikt sinds 2004 over een skatepark in de Oyenbrugstraat, naast het jeugdontmoetingscentrum. Na 13 jaar is die installatie echter afgeleefd en de jongeren zijn al langer vragende partij voor een kwaliteitsvoller en moderner skatepark. De skaters wijken nu vaak uit naar omliggende gemeenten, omdat het verouderde park niet meer voldoet.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise