Nonkel Fons bezoekt zomerkiosk

Veel volk voor de eerste editie van Zomerkiosk 2018, een organisatie van de Merchtemse Cultuurraad met medewerking van het gemeentebestuur. Achter het August De Boeckhuis was het gezellig druk voor optredens van Music Time Peizegem en de Siltwalkers Party Band.

Zomerkiosk is een mini-festival voor en door Merchtemse verenigingen. Een formule die ondertussen zijn degelijkheid al heeft bewezen. Dinsdagavond was een topavond. Music Time, op de rand van zijn 100ste verjaardag, gaf de ideale voorzet met Tim Van Medegael als dirigent. The Stilwalkers Party Band wisten de bal meesterlijk binnen te koppen.
Met vier zangers: vaste kracht Jelle DIependael (met een meesterlijke versie van Buona Sera Signorina Buona Sera) en de gelegenheidszangers Herman Notredame, David De Valck en Mario Vandevelde, werd het een heuse variétévoorstelling. De Valck bracht een humoristische versie van ‘Het blijft onder Ons, Nonkel Fons’, een lied van José Fontaine van de voormalige Charlie Foster Band.

“José Fontaine heeft mij trompet leren spelen en nu is mijn jongste zoon al een hele tijd met de kleindochter van José,” licht De Valck toe. José was naar het August De Boeckhuis gekomen en lachte met de grappige vertolking van zijn pupil. Om de avond af te ronden kwam ook zijn collega schepen (en presentator) Mario Vandevelde op het podium voor een gezamenlijke Eddy Wally medley.

Volgende dinsdag (7 augustus) is er weer Zomerkiosk met Het Parochiaal Mannenkoor en het Gemengd Koor CantiCorum. Op dinsdag 14 augustus verhuist de Zomerkiosk naar Peizegem met o.m. Gembada en de coverband Fragiel.

Wie het nummer ‘Het blijft onder ons’ (een parodie op het levenslied van o.m. Eddy Wally) niet kent, kan het hier vinden

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk