Nieuwe bijenhal ingehuldigd aan Liermolen

 

Aan de Liermolen is een nieuwe bijenhal ingehuldigd. De bijenhal werd gebouwd door cursisten die de Stage vakwerk van het Museum voor Oudere Technieken (MOT) volgden. Vakwerk is de historische voorganger van houtskeletbouw en was eeuwen lang in grote delen van Europa, en zeker in Vlaanderen, een technisch goed alternatief voor bak- en natuursteen die niet altijd en overal beschikbaar of betaalbaar waren. Bouwen met leem is echter aan een heropleving bezig vanwege de ecologische voordelen. Vanaf nu zullen de bijen van de imkers van de Koninklijke Maatschappij voor Bijenteelt van Grimbergen en omstreken hun onderkomen vinden in de nieuwe constructie. Om het de bijen aantrekkelijker te maken, werd ook een bloemenweide ingezaaid maar ze zoeken uiteraard hun voedsel ook verderop.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise