Gemeente haalt vuilnisbakken weg wegens ‘misbruik’

 

Het gemeentebestuur gaat verschillende vuilnisbakken in deelgemeente Strombeek-Bever verwijderen om het sluikstorten tegen te gaan. Inwoners deponeren namelijk al te vaak hun huisvuil aan de vuilnisbakjes in de buurt van pleinen of bushaltes. De gemeente is die praktijken beu. Milieuschepen Eddie Boelens (Groen) stak zelf een handje toe bij het verwijderen van het illegaal gedumpte afval. De zakken werden opengemaakt om te achterhalen van wie ze afkomstig zijn.

“Het sluikstorten aan de vuilbakjes in Strombeek-Bever is de laatste maanden aan het escaleren. Ik stel dagelijks vast hoe er rond de verschillende vuilbakjes zakken en andere rommel gedumpt worden. We gaan onze mobiele camera inzetten en ik laat door onze diensten op enkele plaatsen de vuilnisbakjes tijdelijk weghalen. Aan de frituur in Borgt hebben we recent ook een vuilnisbak om diezelfde reden verwijderd en er een bord geplaatst met de tekst ‘deze vuilbak is verwijderd wegens misbruik’. Er wordt op die plaats momenteel geen afval meer gedumpt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise