Kinderdagverblijf met 25 plaatsen opent in 2018

Het OCMW is volop bezig aan een nieuw kinderdagverblijf in de Vandernootstraat 5 in Strombeek-Bever. Daar moeten 25 kinderen terecht kunnen. Ouders zullen er een dagprijs betalen in verhouding met hun inkomen. De nieuwe locatie komt bovenop de reeds bestaande kinderdagverblijven die het Grimbergse OCMW al faciliteert (Villa Rijckendael 24 plaatsen, Sam 33 plaatsen, Stekelbees 23 plaatsen).

Het opgekochte magazijn wordt er grondig verbouwd. De afbraakwerken zijn al gestart op 1 september. “Als alles goed gaat eindigen de werken in de zomer van 2018 en kan het kinderdagverblijf zijn deuren openen op 1 oktober 2018″, zegt OCMW-raadslid Marnix Snauwaert. “De Vlaamse gemeenschap heeft inmiddels ook positief gereageerd op onze subsidieaanvraag waardoor de kostprijs van de verbouwingen makkelijker te financieren is.”

De werken zullen opgevolgd worden door Haviland en het kinderdagverblijf zal later gerund worden door de Landelijke Kinderopvang of vzw Stekelbees. Zij exploiteren nu al het Kinderdagverblijf in de oude pastorie in Beigem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise