Gemeente trakteert vrijwilligers paddenoverzet

 

De gemeente heeft de vrijwilligers die zich elk jaar opnieuw inzetten om padden en andere amfibieën veilig de straat over te laten steken getrakteerd op een lekker open lucht ontbijt. Dat gebeurde tijdens de ochtendoverzet. Agnes, Dirk, Daniel, Guido, Sara en Eric zijn enkele van de vrijwilligers die telkens meehelpen.

De geschiedenis van de georganiseerde paddenoverzet in Grimbergen gaat al een tijd terug. Sinds jaar en dag zorgen vrijwilligers er tijdens het trekseizoen voor een veilige overzet van padden, kikkers en salamanders, waaronder ook de zeldzame Kamsalamander. Het begon allemaal met spontane acties van buurtbewoners, waarna de gemeente en Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC) al snel insprongen om een handje te helpen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise