Inwoners krijgen zakje met bloemenzaadjes

 

Inwoners van Grimbergen kunnen bij het onthaal op het gemeentehuis één gratis zakje (20 gram voor 40 m²) met bloemenzaadjes afhalen. Bedoeling is dat ze die gebruiken om zo bijen, vlinders en andere diersoorten te helpen.

“Veel tuinen bestaan vandaag enkel uit een grasweide met daarrond een haag”, zegt schepen Eddie Boelens (Groen). “Veel eigenaars willen hun tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk hebben en zijn daarom zuinig met het aanplanten van bloemen en struiken. Hierdoor komen heel wat planten- en diersoorten echter steeds meer in de problemen. Onze tuinen zijn immers niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor de natuur.”

Inwoners die vorige jaren al experimenteerden met de bloemenzaadjes waren heel tevreden over het resultaat. “Hun tuin oogt mooier en bijen, vlinders en andere diersoorten brachten er meer leven in.” Het aantal zakjes is beperkt. Per persoon wordt slechts 1 exemplaar meegegeven.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise