Roos is 100.000ste deelnemer aan Educatief Natuurbeheer

 

Roos Verschure van vrije basisschool ’t Schooltje van Oppem is de 100.000ste deelnemer aan Educatief Natuurbeheer in Vlaams-Brabant. Het gaat om een project van de provincie en Natuurpunt, en richt zich vooral op de derde graad van basisscholen, maar ook op lagere jaren, secundaire scholen, organisaties voor mensen met een beperking, speelpleinwerkingen, bedrijven en gezinnen. Het laat hen kennis maken met de natuur door hen te laten meehelpen in het beheer van een natuurgebied in de buurt.

“Kinderen hebben nood aan natuur. Maar dat is niet simpel in het dichtbevolkte Vlaams-Brabant. Daarom is het zeer zinvol dat kinderen via hun school in contact worden gebracht met natuur”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu. Roos kreeg als dank een bord met daarop ‘Dank je wel aan de 100.000ste deelnemer’ en voor de hele klas was er ook een educatief pakket.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise