Abdij is 'open boek' tijdens tentoonstelling

De vzw De Vrienden van de abdij van Grimbergen organiseert ook komend weekend nog de tentoonstelling: “De Abdij…een open boek?”. Het thema van deze tentoonstelling is ‘de Norbertijnerabdij en haar bibliotheek’.

De abdijbibliotheken zijn in de loop der eeuwen een echt kenniscentrum geworden en bevatten een verzameling van werken en studies uit diverse disciplines. Zij waren samen met de universiteiten de motor van de wetenschappelijke ‘ontdekking’ van de wereld. Met de bijbel als basis werd de wereld van de wetenschap geopend; theologie en filosofie maar ook geografie, sterrenkunde, medische wetenschap en plantkunde komen aan bod.

De bibliotheek van de abdij van Grimbergen bevat vandaag nog vele oude getuigen van die activiteit, waarvan vele werken zijn gerestaureerd door de zorgen van De Vrienden van de abdij. Tijdens deze tentoonstelling zal de abdij een “open boek” zijn en kan het publiek uitzonderlijk een bezoek brengen aan de bibliotheek met veel oude boeken, waarvan een aantal kostbare en interessante exemplaren wat uitgebreider onder de loep zullen genomen worden.

De tentoonstelling vindt plaats in de Abdij van Grimbergen op zaterdag 15 en zondag 16 oktober, telkens van 14 tot 18 uur. Toegang langs het kerkplein. Inkom 6 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise