Opschudding door 'gewapende man' in Delhaize

Opschudding donderdagmiddag in de Sint-Amandsstraat in Strombeek-Bever. Een kassierster van de Proxy Delhaize meende in de supermarkt een wapen gezien te hebben bij een klant. De man gedroeg zich volgens de kassierster ook vreemd en zij schakelde de politie in. Met meerdere combi’s snelde daarop het korps van Grimbergen naar de Sint-Amandsstraat. Ter plekke vertelden enkele getuigen de agenten dat de gewapende man basis- en kleuterschool Sint-Jozef, zo’n tweehonderd meter verderop, was binnengelopen. De politie controleerde de klassen, maar kon niemand vinden. Wat later werd ook duidelijk dat de man helemaal niet gewapend was. Het ging om een ordinaire winkeldief die een fles wijn probeerde te stelen.

De actie zorgde wel voor ongerustheid bij de ouders. Zij kregen ondertussen allemaal een brief van de school waarin duidelijk gemaakt werd dat er uiteindelijk niks aan de hand was. Van het bezoek van de politie aan de school hebben de kinderen weinig gemerkt. “Bang zijn zij in ieder geval op geen enkel moment geweest”, klinkt het bij de Grimbergse politie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise