Bijenbord ingehuldigd aan psychiatrisch ziekenhuis

Het bijenhotel van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius heeft ‘gezelschap’ gekregen. Om de patiĂ«nten beter te informeren over ‘hun’ bijen werd namelijk een kleurrijk infobord geplaatst. De patiĂ«nten kunnen dit bord nu verder inkleden met persoonlijke creaties rond bijen.

Het is geweten dat natuur en dieren een gunstig effect hebben op de gezondheid van mensen. Daarom maakte Sint-Alexius, samen met Regionaal Landschap Groene Corridor, en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid, hun domein groener en diverser.

Naast de bloemenweide aan de ingang van het domein prijkt een heus hotel voor wilde bijen. Sinds gisteren hoort daar ook een kleurrijk infobord bij.

“Bijen versterken de biodiversiteit, een belangrijk aandachtspunt in ons milieubeleid. Dit aspect van de bij is nog redelijk onbekend. Omdat we deze informatie willen overdragen naar een breder publiek, trokken we 3.000 euro uit om infoborden te voorzien aan de verschillende bijenhotels”, zegt gedeputeerde Tie Roefs.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise