Schepen Vleminckx wil hondenbelasting afschaffen

Schepen van Financiën Kevin Vleminckx (Open Vld) laat weten dat hij de hondenbelasting in Grimbergen wil afschaffen. Grimbergen is één van de drie enige gemeenten in Vlaanderen die nog zo’n hondentaks hebben.

Eigenaars betalen 20 euro per jaar per hond. Maar niet voor lang meer als het van de schepen afhangt.

“Ik vind dit een onfaire belasting”, stelt Vleminckx. “Men kan dit namelijk gewoon niet controleren. Brave mensen die dan wel aangeven dat ze een hond hebben zijn daarvan de dupe. Daarom ben ik bezig deze taks af te schaffen.”

De hondenbelasting levert Grimbergen op jaarbasis wel 20.000 euro op. “Natuurlijk kost koken geld”, beseft Vleminckx. “Ik ben van plan om een andere, faire belasting in het leven te roepen waarmee we zeker geen dierenliefhebbers treffen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise