Amerikaanse kunstenares stelt basiliek centraal

Van 11 tot 19 juni stellen de Beiaardvrienden Grimbergen en de gemeente een uniek project voor. In opdracht van de Beiaardvrienden maakte de Amerikaanse kunstenares Julie Zhu een fotoreportage “Tower on Tour” waarin de Grimbergse basiliek centraal staat. De foto’s zullen worden tentoongesteld in de abdijtuin. De tentoonstelling wordt geopend op 11 juni. De tentoonstelling is vrij te bezoeken op zondag 12 en 19 juni van 10 tot 18 uur en op zaterdag 18 juni van 14 tot 16 uur.

foto_JulieZhuOp 19 juni, de “Dag van de Beiaard”, zal Julie Zhu bovendien een beiaardconcert verzorgen. Ook dit concert is te beluisteren vanuit de abdijtuin. Er staat een beperkt aantal bedrukte ligstoelen klaar, zodat het beiaardconcert vanuit een comfortabele positie beluisterd kan worden. Er wordt een videoverbinding voorzien en bij slecht weer wordt uitgeweken naar de basiliek. Foto’s en ligstoelen worden na afloop te koop aangeboden.

Julie Zhu (1990) is een kunstenares die woont en werkt in New York City. Zij studeerde wiskunde en kunst aan de universiteit van Yale. In 2013 studeerde ze af aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Ze is beiaardier van de St. Thomas kerk op 5th Avenue.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise