Grootste kerstmarkt opnieuw publiekstrekker

Grimbergen baadde dit weekend weer helemaal in de kerstsfeer. De traditionele kerstmarkt – de grootste van de noordrand – kon weer op een pak bezoekers rekenen. In totaal waren er een 80-tal houten chalets voorzien verspreid over het centrum, gaande van de straten rond de basiliek tot het gemeentehuis.

Zaterdagmiddag ging de kerstmarkt echt van start met de blijde intrede van de kerstman met in zijn zog een pak gelukkige kinderen. Daarna kon iedereen rustig kuieren langs de standjes, uitgebaat door de lokale verenigingen. Op tijd en stond een warm drankje, genre glühwein of Kerstbier, of een jenever, hoorde er uiteraard ook bij. Ook zondag waren er heel wat optredens, concerten en animatie om de bezoekers in kerststemming te brengen.

De Grimbergse politie was het hele weekend prominent aanwezig omwille van de terreurdreiging. Zowel opvallend – patrouilles bewapend met mitrailleurs – als discreet – agenten in burger – hielden zij een oogje in het zeil. Incidenten bleven uit.

“Zowel zaterdagavond als zondagavond was het zeer druk”, zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V). “Zondag overdag was het wat minder door het miezerige weer maar al bij al was het een geslaagde, rustige editie.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise