Voetbaloverzicht : Eenvoudige winst Asse-Zellik A

VK Ninove was tegen Pepingen voortdurend de betere ploeg maar moest tot de beginfase van de tweede helft wachten op een eerste doelpunt van De Wannemaeker. Nadien stond er geen maat op de thuisploeg en opnieuw De Wannemaeker en Geeroms diepten de score tot 3-0 uit.

KSC Wolvertem kwam op het veld van Ukkel Leopold op voorsprong via een owndoelpunt van Durveaux die een vrije trap van Bouwmeester voorbij zijn eigen doelman devieerde. Nog voor de rust bracht Bouwmeester zijn ploeg vanop de stip op 0-2. In de tweede helft lieten de Brusselaars dé kans op de aansluitingstreffer liggen. Burgo legde aan vanop de stip maar doelman Merckx pareerde knap.

Belangrijke zege SK Leeuw

Weinig hoopgevend nieuws van onze ploegen in eerste provinciale. FC Borght ging met 4-0 onderuit op het veld van Stockel, terwijl de buren van KFC Strombeek in eigen huis met 1-3 verloren van Hoeilaart. Ploeg in vorm VK Liedekerke liet zicht verrassen op het veld van het laag geklasseerde Houtem en Ternat kreeg een 7-0 pandoering aangesmeerd van Diest. Ook FC Merchtem 2000 beleefde een teleurstellende avond met een 0-1 nederlaag tegen Crossing Schaerbeek.

KFC Meise sluit 2015 af met een 1-2 overwinning op het veld van Herne. Hoornaert en Jadir waren de doelpuntenmakers van dienst. SK Leeuw deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Het versloeg rode lantaarn Lembeek met 4-1. SK Leeuw kwam snel op achterstand maar Demuylder maakte onmiddellijk gelijk. Na de rust nam de thuisploeg afstand dankzij doelpunten van Timothy Van Roy en twee treffers van Van Poucke.

Derbywinst Asse-Zellik A

De derby tussen Asse-Zellik A en Asse Ter Heide begon rampzalig voor de bezoekers. Doelman Bjorn Van Stichel werd na een fout op de doorgebroken Casseau uitgesloten en De Sa Faria zette vanop de stip de 1-0 op het bord. De thuisploeg profiteerde van de numerieke meerderheid en na een uur spelen stond het 4-0. Kempenaers kon in het slot nog milderen. Toekomst Relegem had genoeg aan een laat doelpunt van Van Muylder om de drie punten mee te nemen uit Steenhuffel.

Mazenzele Opwijk A kwam tegen Wemmel op een veilige 2-0 voorsprong maar verspeelde de zege in een zwakke tweede helft en liet Wemmel onverwachts langszij komen. FC Beigem kwam tegen Perk tweemaal op achterstand maar een late treffer van Havigumana bezorgde de thuisploeg een onverhoopt punt.

Zwaar bevochten zege Wambeek

In derde provinciale F knokte leider Wambeek zich naar een 2-1 zege tegen Itterbeek. Thiebaut opende net na rust de score maar Mouelhi maakte op het uur gelijk. Twintig minuten voor tijd bezorgde De Bel zijn ploeg de overwinning. Eizeringen was niet opgewassen tegen een technisch sterk Ritterklub en verloor met 4-1. Bezoeker Marquez werd in de tweede helft uitgesloten voor vermeend natrappen.

Schepdaal startte tegen Tollembeek enorm scherp wat uitmondde in de vroege voorsprong via Benker. Barbé scoorde de gelijkmaker, meteen het sein voor Schepdaal om het gaspedaal wat verder in te duwen. Vaal maakte een kwartier voor tijd de 2-1 en legde in blessuretijd de 3-1 eindstand vast.

In vierde provinciale had Kobbegem geen medelijden met Essene B en won overduidelijk met 2-7. Messina trof driemaal raak. Mollem leek tegen Asse-Zellik B af te steven op een 1-1 gelijkspel maar Schandene had het laatste woord en scoorde in het slot de 2-1.

 

Topartikels bij Goeiedag.be