Golf van solidariteit voor Chiro Humbeek

Na de verwoestende brand in de chirolokalen van Humbeek zijn er al heel wat steunacties op poten gezet. Zo gaat garagist Danny Van Lint (56) tot het einde van het jaar per onderhoud dat hij uitvoert 5 euro overmaken aan de getroffen jeugdbeweging.

Net als vele andere Humbekenaren is Danny zwaar aangeslagen door de brand die de lokalen van de chirojongens volledig in de as legde. “Ik ben vroeger altijd bij de chiro geweest, van mijn 8ste tot 16de. Ik heb er dus zo goed als heel mijn jeugd gespendeerd en heb er niets dan goede herinneringen aan over gehouden…”

“Toen ik maandag op het werk kwam bedacht ik dat ik toch iets moest doen nu die mensen in de kou staan. Daarom heb ik beslist om van nu tot het einde van het jaar bij elke onderhoud, groot of klein, zelf 5 euro in een pot te steken. Bij het begin van 2016 zal ik die som aan de chiroleiding overhandigen. Ik heb maar een kleine zaak maar hopelijk kan ik toch een mooi bedrag verzamelen en zet het een kettingreactie in gang van andere handelaars die met iets soortgelijks beginnen.”

Zijn actie slaat alvast aan. “Er zijn mensen die dit op Facebook zien en die mij nu snel vragen of ze nog kunnen langskomen voor hun onderhoud. De bedoeling is uiteraard dat mijn agenda volgeraakt. Al mogen mensen die hier passeren ook gewoon iets in de pot steken. Een vrouw waarbij ik de banden van de wagen aan het vervangen was vroeg mij zelfs ‘of ze ook iets mocht geven’…(lacht).”

Bij de chirojongens zelf blijft men intussen niet bij de pakken zitten. “Er zijn verschillende werkgroepen opgericht die zich gaan bezighouden met de opruiming, de wederopbouw, de organisatie van benefieten en het aansturen van vrijwilligers”, zegt hoofdleider Alexander Van Wesemael. De chirowerking zelf gaat voorlopig door op de gemeentelijke basisschool De Mozaïek.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise