Verbrande Brug dicht voor doorgaand verkeer

De Verbrande Brug is sinds gisteren voor bijna twee weken dicht voor alle doorgaand verkeer. Tot vrijdag 14 augustus zijn er werken aan de Eppegemsesteenweg en het Trésigniesplein.

Het wegdek van de Eppegemsesteenweg (gedeelte tussen de Cokeriestraat en de brug) en het TrĂ©signiesplein moet dringend vernieuwd worden. “Door het vele vrachtverkeer is het zwaar beschadigd”, legt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld) uit. “Er moet ook een extra fietspad aangelegd worden om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verhogen.”

De aannemer zal het huidige wegdek en fundering verwijderen om vervolgens een nieuwe draagkrachtige fundering en asfalttoplaag, bestaande uit verschillende lagen, aan te brengen.

De weg wordt voorzien van een tweede fietspad, zodat fietsers zich aan beide zijden van de weg vlot zullen kunnen verplaatsen. “Er komen ook verhoogde boordstenen om hen beter af te schermen van het verkeer. Ter hoogte van de actuele rotonde op het TrĂ©signiesplein worden afslagvakken voorzien.”

“Om een aantal bedrijven in de omgeving van de werkzaamheden niet te hinderen en de hinder te beperken hebben we ook de toelating gegeven om ‘s nachts werkzaamheden uit te voeren aan het Tresignieplein”, aldus nog Selleslagh.

Tijdens de funderingswerken zullen fietsers en voetgangers zich nog via de Broekstraat kunnen verplaatsen. Van 12 tot en met 14 augustus zal de brug evenwel opgehaald worden om de verschillende lagen asfalt te laten afkoelen en verstijven.

Het andere gedeelte van de Eppegemsesteenweg werd recent al helemaal vernieuwd. Dit resterende stuk kan nu pas aangepakt worden, omdat er nog enkele gebouwen afgebroken moesten worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise