Strombeek Beavers Basket Club uit startblokken

Basket in Strombeek en omstreken blijft bestaan. Een nieuwe club met een nieuwe vzw en een nieuw bestuur werd boven de doopvont gehouden en luistert naar de naam ‘de Strombeek Beavers Basket Club (SBBC)’.

De club BBC Strombeek is op het einde van het voorbije seizoen gestopt met een enorme financiële put. Het voltallige bestuur heeft toen ook ontslag genomen zonder enige uitleg over de situatie.

“Hierdoor stonden wij als spelers en vriendengroep allemaal op straat”, zegt Pieter Verhoeven. “Wij zijn dan samen gaan zitten en hebben besloten een totaal nieuwe club op te richten die niets meer te maken heeft met de vorige. Wij starten dus van nul en zijn erop gebrand een nieuwe en betere club te maken voor al onze leden.”

“Het is duidelijk dat een nieuwe club runnen niet altijd even gemakkelijk is. Daarom zij we met een 10-tal jonge en gemotiveerde mensen met dit nieuw project gestart. Samen willen wij aantonen dat het mogelijk is om een stabiele, gezonde en aangename sportvereniging te runnen voor jong en minder jong met sportieve en sociale ambitie.”

“Een club bestaat niet enkel uit een bestuur en spelers maar ook uit supporters, vrienden, kennissen en sympathisanten. Daarom aanvaarden wij ook alle suggesties en hulp om van onze nieuwe club een leuk en aangenaam iets te maken.”

Ondertussen is de nieuwe website in de maak en werd er al een Facebookpagina online gezet.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise