Grote rioleringswerken tegen watersnood

Grimbergen gaat grote rioleringswerken uitvoeren op de Kapruin en Limboslaan. De werken die liefst 1,2 miljoen euro zullen kosten moeten voorkomen dat de huizen in de buurt nog onderlopen als bij overvloedige regenval het water van de hoger gelegen velden stroomt. 

In het verleden kregen een aantal omwonenden al de volle laag. ‘Toen het noodweer in Pukkelpop zorgde voor een drama (in 2011, red.) was ook deze buurt zodanig overstroomd dat ze met de wagen niet meer bereikbaar was’, legt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld) uit.

‘De schrik zit er zo diep in dat sommigen nog steeds niet met vakantie durven te vertrekken. Anderen kozen intussen het zekere voor het onzekere en verhuisden intussen. Het probleem is te herleiden tot een flessenhals.’

‘Bij hevige regen loopt het water van het hoger gelegen gebied naar een punt en veranderen de straten hier in beken. Het doel van de werken is om dit water op te vangen in buizen en het zo af te leiden naar een bufferbekken. Zodanig dat dit regenwater ook de riolering niet overbelast.’

Concreet zal er op de Limboslaan een gescheiden rioleringstelsel vanaf huisnummer 50 tot het kruispunt met Kapruin worden aangelegd. Het regenwater wordt afgevoerd met aansluiting op de Gillebeek in de Meerstraat.

De werken gaan nog dit jaar van start en zullen zeker zes maanden in beslag nemen. 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise