Burgemeesters ongerust over werken op luchthaven

Vijf burgemeesters uit de Noordrand hebben een schrijven gericht aan de minister van Mobiliteit, Jaqueline Galant. In hun brief uiten ze hun ongerustheid over de geplande werken aan de tarmac van de nationale luchthaven en de bijkomende geluidshinder die dit voor de regio met zich mee zal brengen.

Van 3 tot 15 augustus zullen er werken gebeuren op de tarmac van de luchthaven van Zaventem. Hierdoor zal de kruising van baan 01/19 en 25L/07R in die periode gesloten zijn.

De burgemeesters van Grimbergen, Machelen, Meise, Vilvoorde en Wemmel zijn ongerust dat dit een aanzienlijke bijkomende lawaaihinder voor de Noordrand zal veroorzaken.

Zij herinneren de minister van Mobiliteit aan het scenario van augustus 2013. Destijds waren er werken aan baan 25R. Door favoritisme van bepaalde groepen en omwonenden resulteerde dit in een concentratie van vluchten boven de Noordrand.

De vijf burgemeester vragen om tijdens de werken van augustus de vluchten beter te spreiden door niet enkel via de bocht naar rechts te laten vliegen, maar dat ook de bocht naar links en de Kanaalroute te gebruiken, ook ‘s nachts, als alternatief voor de vertrekken vanop baan 19.

De burgemeesters wachten nu op een reactie van minister Galant.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise