Grimbergen organiseert grote lenteschoonmaak

 Het gemeentebestuur van Grimbergen neemt voor de vierde keer deel aan de nationale campagne tegen zwerfvuil ‘Let’s do it! Belgium!’. De grote lenteschoonmaak gaat dit jaar door tijdens het weekend van 21 en 22 maart. Het gemeentebestuur roept inwoners, scholen en verenigingen om massaal deel te nemen.

Elk jaar worden heel wat locaties in de gemeente Grimbergen zwerfvuilvrij gemaakt met de hulp van inwoners, scholen, verenigingen en politieke vertegenwoordigers.

 

Scholen trappen het schoonmaakweekend af op vrijdag 20 maart door de speelplaats en schoolomgeving zwerfvuilvrij te maken. Op zaterdag 21 maart van 13.30 tot 15.30 uur kunnen individuele inwoners of verenigingen deelnemen aan de schoonmaakactie in de vier deelgemeenten.

 

Deelnemen kan door vóór 19 maart te bellen of een mail te sturen naar de gemeentelijke milieuambtenaar (hilde.de.stordeur – 02 260 13 30) met vermelding van uw naam of de naam van uw vereniging, het aantal deelnemers en de keuze van uw deelgemeente. In functie van het aantal inschrijvingen worden een aantal specifieke opruimtrajecten uitgestippeld. De gemeente zorgt voor het nodige opruimmateriaal (handschoenen, vuilniszakken, prikstokken en fluojasjes). Alle deelnemers worden na afloop uitgenodigd op een receptie.

 

Verzamelplaatsen voor de opruimploegen:

– Grimbergen: om 13.30 uur op de parking van het Prinsenbos

– Strombeek-Bever: om 13.30 uur aan de ingang van het Cultuurcentrum

– Borgt: om 13.30 uur voor de blokken aan de Verbindingsweg

– Humbeek en Beigem: om 13.30 uur aan de kerk van Humbeek

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise