Café In de Veldkant heropend na 3 jaar

Het einde van café ‘Tresignies’ aan de Verbrande Brug betekent meteen ook een nieuwe start voor café ‘In de Veldkant’ in de Poddegemstraat.

Uitbater Willy De Vinck (63) die lang dacht aan stoppen omdat de panden aan het zeekanaal een voor een worden opgekocht, kon uiteindelijk overtuigd worden. ‘In de Veldkant’ stond al bijna drie jaar over te nemen sinds de vorige cafébaas er zelf brand stichtte.

Op het Korporaal Tresigniesplein worden al jaren stelselmatig woningen opgekocht door Waterwegen en Zeekanaal nv. Uiteindelijk zullen alle bewoners er wegtrekken. Ook café-uitbater Willy De Vinck leefde al enige tijd met dat allesbehalve rooskleurige vooruitzicht.

‘Ik stond er al sinds 1999 achter de toog maar de buurt is al enkele jaren aan het uitsterven’, vertelt hij. ‘Mijn handelscontract is een paar maand geleden verlopen. Ik heb me laten vertellen dat het pand nog dit jaar tegen de vlakte zal gaan.’ Wat er precies met de kanaalzone zal gebeuren als alle bewoners er weg zijn, is nog niet duidelijk.

Waar Willy aanvankelijk nog dacht aan stoppen en eventueel een verhuis naar zijn geliefde Ardennen overwoog, ging het uiteindelijk toch nog een heel andere richting op. Vandaag is hij sinds een goede week de fiere nieuwe uitbater van café In de Veldkant.

‘Ik heb het café volledig laten vernieuwen en verven. Het interieur van café Tresignies heb ik meegebracht. Zo heb ik toch de authentieke sfeer weten te behouden.’

Ideale man

Nog tot voor een paar maand zag Willy het helemaal niet zitten om op zijn leeftijd nog een café over te nemen.

‘Het café was echter eigendom van mijn bierhandelaar. Hij vond dat ik de ideale man was om het nieuwe café in gang te zetten en een paar jaar open te houden. Zeker omdat ik hier veel mensen uit de omgeving ken. Ik heb mij uiteindelijk laten overhalen. Maar zeker niet tegen mijn goesting (lacht).’

Op een goede week zag Willy al heel wat volk passeren, mede ook door Veldkantekermis. ‘Het is al een goede openingsweek geweest. Veel klanten van café Tresignies vinden ook hun weg naar hier. Zij zijn alvast blij dat ze toch terug een stamcafé hebben.’

Inboedel kort en klein

Café In de Veldkant stond overigens al een kleine drie jaar leeg nadat de vorige cafébaas er zelf brand had gesticht. De man kon de breuk met zijn vriendin, met wie hij de zaak uitbaatte, niet verkroppen en in oktober 2011 sloegen de stoppen door.

Hij sloeg de inboedel van het café en het woongedeelte kort en klein, zette de gaskraan open en stak in de keuken en aan de toog kleren in brand. De brandweer haalde de half bewusteloze man uit het pand en kon de schade beperken tot rookschade. De man werd later veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft met probatie-uitstel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise