Ouders voeren actie voor veiligere schoolomgeving

Ongeruste ouders van gemeentelijke basisschool Mozaïek in Humbeek hebben dinsdag met een ludieke actie de onveiligheid in de schoolomgeving aangekaart. Met krijt en kalk schilderden ze symbolisch een nieuw zebrapad in de Nachtegaallaan. Er wordt ook een petitie met 177 handtekeningen aan de gemeente overhandigd.

Aanleiding voor de actie was een nieuw incident vorige week toen opnieuw een kindje bijna omvergereden werd.

‘Sinds enkele jaren vragen wij langs officiële weg om verbeteringen toe te voegen zodat onze kinderen op een veilige manier naar school kunnen gaan en liefst met de fiets of te voet’, zegt Bart Moortgat, een van de ouders.

‘Het uitblijven van een zebrapad in de Nachtegaallaan en een veilige oversteekplaats voor fietsers in de Sint Rumoldusstraat baart ons zorgen. De levensgevaarlijke fietssuggestiestrook die er momenteel ligt, biedt een vals gevoel van veiligheid en geeft momenteel uit op een hek dat net moet vermijden dat kinderen rechtstreeks op straat zouden belanden als ze de 5de Linieweg uitkomen.’

‘Daarnaast blijft het invoeren van een zone 30 voor ons een streefdoel. Door deze actie hopen wij dat er eindelijk iets verandert en dat hiervoor niet eerst een drama moet gebeuren.’

Schepen van Mobiliteit Paul Hermans (CD&V) valt uit de lucht als we hem met de grieven van de ouders contacteren.

‘Er zijn daar al maatregelen genomen. Onder meer met de aanleg van een kiss & ridezone en fietsuggestiestroken. Sommige zaken moeten wel nog uitgevoerd worden. Wij staan wel open om in overleg met het oudercomité en de directie een en ander te verfijnen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise