Verkeersveilige opendeurdag in Atheneum Grimbergen

Het Koninklijk Atheneum Grimbergen organiseert op zondag 27 april een opendeurdag die volledig in het teken staat van verkeersveiligheid. Bezoekers kunnen een ‘veilig parcours’ afleggen langs doe- en infostands.

Zo kunnen ze in een tolwagen aan den lijve ondervinden wat  het nut is van een veiligheidsgordel en kunnen ze hun reactiesnelheid meten bij een gesimuleerde crashtest. Daarnaast is er ook een gratis fietsgraveerstand en een fietsbehendigheidsparcours voorzien.

Deze dag vormt de apotheose van een hele projectweek waarin de  leerlingen werken aan allerlei activiteiten rond veilig verkeer. Uiteraard kunnen op de opendeurdag tot 13 uur ook de open klassen van de verschillende studierichtingen op de school bezocht worden en kunnen de bezoekers ’s middags genieten van een heerlijke steak op het eetfestijn of een verfrissend ijsje op de speelplaats.

Om 13 uur zullen op de opendeurdag ook de winnaars van de gesponsorde fietsweek worden gehuldigd. De opbrengst van deze actie wordt geschonken aan de organisatie ¬†‘Ouders van Verongelukte Kinderen’, een VZW die verkeersslachtoffers en hun nabestaanden dagelijks helpt omgaan met deze tragedie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise