Kort Galmaarden: Tijdelijk verbod op lokale vrijetijdsactiviteiten voor jongeren tot 18 jaar

Galmaarden wordt geconfronteerd met een aantal afzonderlijke uitbraken van het COVID-19 virus. Onder andere het woonzorgcentrum en gemeentelijke basisschool Tollembeek werden getroffen. Om die redenen worden de vrijetijdsactiviteiten stopgezet tot 21 februari. Volgens het gemeentebestuur zou het gaan om de Britse variant van het coronavirus, waardoor preventief handelen nodig is. De burgemeester heeft dan ook een politieverordening opgesteld die sociale activiteiten voor jongeren tot 18 jaar tijdelijk stopzet. Deze verordening treedt in werking op dinsdag 2 februari. Concreet wil dit zeggen dat de activiteiten in georganiseerd verband, in het bijzonder georganiseerd door een club of vereniging, ook in buitenlucht niet meer mogen plaatsvinden. Ook kampen, stagen en andere vrijetijdsactiviteiten en niet-professionele sportieve wedstrijden en trainingen behoren hieronder.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws