Laadpalen voor elektrische wagens aanvragen

De gemeente Dilbeek stapt in het Vlaamse project ‘Paal volgt Wagen’. Via het e-loket kunnen inwoners een laadpaal aanvragen op maximaal 250 meter van hun woning. Zo wordt het voor inwoners makkelijker om hun wagen te herladen. Heb je een elektrische wagen en wil je graag een laadpaal in jouw buurt? Beschik je niet over een eigen oprit of garage en is er nog geen (semi-)publiek laadpunt op wandelafstand? Dan kun je een aanvraag indienen voor een publieke laadpaal in je buurt. Vooral voor bewoners van een rijhuis of appartement is het een ideale oplossing. Ook ondernemingen kunnen langs deze weg een aanvraag indienen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zal er na maximaal 6 maanden een laadpaal geplaatst worden.

Sinds 1 september 2022 hebben al meer dan 500 burgers Vlamingen een aanvraag ingediend voor de plaatsing van een publieke laadpaal in hun buurt.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws