Inwoners kunnen beroep doen op regenwatercoach

De voorbije zomers waren uitzonderlijk droog en dat zal zich in de toekomst verderzetten door de klimaatopwarming. Opvang en hergebruik van regenwater worden bijgevolg noodzakelijk. Dilbeek wil haar inwoners hierbij stimuleren en tekent daarom in op het proefproject ‘regenwatercoach’ van intercommunale Haviland en vzw Klimaatpunt. De regenwatercoach komt ter plaatse en bekijkt samen met jou welke mogelijkheden er zijn om je regenwater op te vangen. Hij helpt je onder andere met het bepalen van de grootte van de installatie, maakt een raming op en kijkt na of er subsidies zijn. Tien Dilbekenaren kunnen gratis beroep doen op de diensten van de regenwatercoach. Bij succes wordt dit aanbod verlengd in 2023. Dilbekenaren die graag een afspraak maken met de regenwatercoach kunnen het invulformulier terugvinden op www.regenwatercoach.be

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws