35 Start to Run diploma’s uitgereikt

Half september begonnen meer dan 50 mensen met weinig of geen loopervaring aan de door Dilbeek Atletiek Club (DAC) georganiseerde Start to Run-cursus. 10 weken lang werd hard getraind. Zondag 20 november waren ze klaar voor hun eindexamen: 5 kilometer aan één stuk lopen.

35 diploma’s

Het werd voor sommigen een heroïsche strijd tegen de kilometers en zichzelf, maar alle deelnemers haalden de finish! We deelden 35 diploma’s uit. In bijlage de foto met de gediplomeerden.

GA-Lopers: loopplezier op zondag

Vanaf zondag 27 november sluiten de Start to Runners aan bij de bestaande groep joggers, de ‘GA-Lopers’. Die GA-Lopers trainen elke zondag. Het loopplezier staat hierbij voorop. Ze starten telkens om 10 uur op het Sportcomplex Roelandsveld voor een training van ongeveer een uur. Er wordt gelopen in 7 groepen, die elk aan een eigen snelheid lopen, van 6,5 tot 10,5 kilometer per uur.  Elke groep heeft een trainer die een afwisselend parcours uitstippelt, de snelheid onder controle houdt en er voor zorgt dat de groep samen blijft.

Joggen is de kortste weg naar een betere conditie

Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van deze gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je overal en op elk tijdstip van de dag kan joggen. Vergeleken met andere sporten heb je ook niet zoveel tijd nodig om toch een goede conditie op te bouwen.

Meer info over de Start to Run en de GA-lopers:

Harry De Win (voorzitter DAC): Harry.De.Win@telenet.be, 0475 60 62 57

Johan Lombaert (Coordinator GA-Lopers): johan.lombaert@skynet.be, 0477 51 28 57

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland