Anneleen Van den Houte nieuwe schepen in Dilbeek

Het bestuur van N-VA Dilbeek verkoos op maandag Anneleen Van den Houte als schepen ter vervanging van Frank De Dobbeleer, die twee weken geleden zijn ontslag aankondigde.

Anneleen Van den Houte is 40 jaar, afkomstig uit Sint-Martens-Bodegem en woonachtig in Schepdaal. Zij is gehuwd met Bruno Devuyst en ‘moeke’ van Winrik en Riemert (5 en 2 jaar).

Samen met haar man baat zij de boekenwinkel De Markt uit en zijn ze beide actief in het verenigingsleven. De afgelopen 3 jaar zat ze ook een gemeenteraadscommissie voor. Ze is het nichtje van ere-gemeenteraadslid Jan Van den Houte, jaren actief voor de Volksunie.

Anneleen Van den Houte wordt vanaf 1 januari 2016 schepen bevoegd voor Sport, Lokale Economie en Toerisme.

‚ÄúIn 2012 werd ik gemeenteraadslid voor de N-VA en ik heb intussen al veel bijgeleerd. Dat ik van het afdelingsbestuur nu reeds de kans krijg om schepen te worden, is een beloning voor mijn inzet. Ik ga mij dan ook ten volle geven op de beleidstakken sport, toerisme en vooral lokale economie, die mij trouwens goed liggen. We hebben met onze mandatarissen al een mooie weg afgelegd, maar er komen nog drie¬†jaren waarin we veel kunnen realiseren”, zegt Anneleen Van den Houte