50 Start to Run-diploma’s in Dilbeek

Veel tevreden gezichten zondagochtend op de atletiekpiste op het Roelandsveld in Dilbeek. Alle Start to Runners slaagden er in om 5 kilometer aan één stuk te lopen en haalden dus hun diploma.

Half september startten meer dan 50 mensen met weinig of geen loopervaring aan de door Dilbeek Atletiek Club (DAC) georganiseerde cursus Start to Run. Negen weken lang werd onder leiding van een gediplomeerde jogbegeleidster met jarenlange ervaring hard getraind.

Vanaf zondag 22 november sluiten de Start to Runners aan bij de bestaande groep joggers, de ‚ÄėGA-Lopers‚Äô. Die GA-Lopers trainen elke zondag.

Ze starten telkens om 10 uur op het Sportcomplex Roelandsveld voor een training van ongeveer een uur. Er wordt gelopen in 7 groepen, die elk aan een eigen snelheid lopen, gaande van 6,5 tot 11 kilometer per uur.

Elke groep heeft een trainer die een afwisselend parcours uitstippelt, de snelheid onder controle houdt en er voor zorgt dat de groep samen blijft.

Info via Nele Groenweghe (Start to Run begeleidster): atletiek@dilbeekac.be of  Johan Lombaert (coördinator GA-Lopers): johan.lombaert@skynet.be, 0477-512.857.