Dilbeek verbetert zichtbaarheid in bochtige straten

Om de veiligheid in bochtige wegen te verhogen, werden op verschillende plaatsen in de gemeente aslijnen aangebracht. Ter hoogte van die doorlopende witte lijnen mag niet worden geparkeerd, waardoor de zichtbaarheid er heel wat beter wordt.

De toegenomen drukte in de D’Arconatistraat aan het skatepark en de balodroom maakte duidelijk dat de ingreep noodzakelijk was. Het zicht was er al zeer beperkt, waardoor tegenliggers elkaar niet tijdig zagen aankomen en vaak uitweken naar het voetpad om te kunnen kruisen. Nu het voetpad vaker gebruikt wordt door de bezoekers van het skatepark, drong een oplossing zich op.

Ter hoogte van Westrand en het kerkhof zijn genoeg plaatsen op wandelafstand om het verlies aan pakeergelegenheid in dit gedeelte van de D’Arconatistraat op te vangen. Er wordt werk gemaakt van een parkeerroute in het centrum van Dilbeek om dat te benadrukken.

Ook in de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden en Sint-Ulriks-Kapellewerden twee bochtige locaties van aslijnen voorzien, net als in de Roelandsveldstraat aan de kruising met de Molenbergstraat. Tenslotte is er de Roomstraat, die helemaal voorzien werd van een aslijn, gelet op het bochtig karakter van de hele weg.

De nieuwe situatie is al ingegaan, wat betekent dat geparkeerde wagens op die plekken (zoals op de foto) beboet kunnen worden.

(Foto: gemeente Dilbeek)