De Lijn zoekt 85 chauffeurs in Dilbeek en Grimbergen

De Lijn Vlaams-Brabant wil voor het einde van het jaar 125 nieuwe chauffeurs aanwerven, waarvan 40 in de stelplaats Dilbeek en 45 in de stelplaats Grimbergen.

Daarom organiseerden De Lijn, de VDAB en de Brusselse tegenhanger ACTIRIS twee jobdagen. Bijna 100 kandidaat-chauffeurs kwamen in de stelplaats van Dilbeek kennis maken met De Lijn en legden er een aantal selectietesten af.

De geslaagden gaan meteen door naar de volgende stap in de selectieprocedure.

‘Vooral in de regio’s Dilbeek en Grimbergen is er een nijpend tekort aan chauffeurs’  zegt directeur Johan Van Looy.

‘Dit is niet nieuw, want Vlaams-Brabant heeft een moeilijke arbeidsmarkt. De vraag naar werkkrachten is groot, maar de werkloosheidsgraad is laag in onze provincie. De Brusselse regio is extra moeilijk aanspreekbaar vanwege de taal, maar ook omdat de concurrentie met andere werkgevers groot is’.

De jobdagen brachten in totaal 95 kandidaat-chauffeurs op de been. De bezoekers kregen een duidelijk beeld van de job van buschauffeur.

De vervoermaatschappij plant nog meer van deze initiatieven in de nabije toekomst, in Dilbeek en andere locaties zoals Grimbergen, Leuven en in de andere provincies.

Solliciteren kan ook via de website www.delijn.be/vacatures.

De Lijn Vlaams-Brabant heeft momenteel ook plaats voor 15 bijkomende technici voor het onderhouden en herstellen van de bussen en gebouwen in de verschillende stelplaatsen.