Gevulde 'Week van de Smaak' in Dilbeek

Dilbeek gaat tijdens de ‘Week van de Smaak’, dat van 13 tot 23 november in heel Vlaanderen plaatsvindt, eerlijk en internationaal kokerellen.

Verschillende gemeentediensten slaan de handen in elkaar om ‘grenzeloze gerechten’ te verzamelen.

Verhalen en gerechten uit diverse culturen worden gecombineerd met het gebruik van streekproducten en fairtrade.

Op basis hiervan wordt een recepten- en verhalenboek samengesteld waarin Dilbeekse initiatieven – zoals het Vijverfestival, Auberge Espagnol bij CafĂ© Combinne – en de lokale handelaars die werken met Fairtrade- en streekproducten, worden vermeld.

De start heeft plaats op zaterdag 15 november in bibliotheek De Wolfsput met Kookje Sprookje. Kleine koksmutsen van 3 tot 8 jaar zijn welkom om samen met de kookfee lekkere en gezonde hapjes klaar te maken, samen met verhalen en liedjes.

Van 10.30 uur tot 11.30 uur, inschrijven kan via 02-451.69.70 of door te mailen naar info@wolfsput.be.

Om 13u30 is er de kookworkshop wereldkeuken met aansluitend een proeverij in het jeugdcentrum Castelhof.

Naast gerechten uit de Arabische, Oosterse en Afrikaanse keuken brengen alle deelnemers aan de workshop zelfgemaakte gerechtjes mee voor de proeverij om 16.30 uur.

Deelnemen is gratis maar kan enkel op inschrijving: evi.wouters@dilbeek.be of bellen naar 02-568.00.45

Tijdens deze Week van de Smaak staan bij Dilbeekse cafés en restaurants speciale gerechten met Fairtrade- en streekproducten op de menu.

week van de smaak

Watertanden

Op zaterdag 22 november om 20 uur is er een voorstelling voor volwassenen ‘Watertanden, een voorstelling om in te bijten. Watertanden van oude groenten en vergeten fruit.

Verhalen over hop en aardbei en Schaarbeekse krieken, smaakmakend fantaseren over kardoen en spruiten. Vertelsels uit het hoppeveld, over appels zonder slangen, over hoe de zurkel de pan uit swingt, hoe warmoes je warm houdt en hoe je aardperen uitdeelt.

Deze semi-akoestische voorstelling voor volwassenen met live muziek gaat door in Dil’Arte, academie voor muziek, woord en dans, Kamerijklaan 50, 1700 Dilbeek. Prijs: 5 euro (participatiepas 1 euro), tickets: Westrand 02-466.20.30.

www.weekvandesmaak.be