CC Strombeek en Westrand vieren 40 jaar met boek

Vooruitblikken en achteromkijken. Dat is wat de cultuurhuizen Westrand en Cc Strombeek zondag doen tijdens een symposium naar aanleiding van hun 40ste verjaardag. De twee centra brachten samen ook een tweedelig boek uit dat zondag zal gepresenteerd worden.

Het symposium wordt gemodereerd door Sara Van Boxstael (Radio 1). “Zij zal onder meer een gesprek voeren met Eddy Frans (directeur De Rand) en Paul Dujardin (algemeen en artistiek directeur Bozar) over de rol die cultuurcentra kunnen opnemen om zich maatschappelijk te kunnen blijven verantwoorden”, legt directeur Wim Meert van CC Strombeek uit. “Er wordt ook kort stilgestaan bij de geschiedenis en daarbij horen personen die het cultuurcentrum hebben gemaakt tot wat het nu is. Uiteraard zijn er ook de nodige toespraken.” De muziek wordt gebracht door het jazztrio van Ewout Pierreux. “Afsluiten doen we met een glas en stuk taart ontworpen door de topkunstenaars Hans Op de Beeck, Jan De Cock en Pieter Vermeersch.”

Naar aanleiding van het veertigjarig bestaan brengen de centra samen een tweedelig boek uit. In het deel  ‘achteromkijken’ wordt er teruggeblikt op 40 jaar Westrand en Cc Strombeek. Voor het deel ‘vooruitblikken’ hebben prominente figuren hun visie op de toekomst geformuleerd. “Doorheen het seizoen werd het rijke verleden in kaart gebracht en spraken we derden aan om hun visie te formuleren over de toekomst van deze twee cultuurcentra in de rand rond Brussel”, aldus nog Meert. Het boek is vanaf 13 mei beschikbaar aan de balie van Westrand en Cc Strombeek aan 12 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise