Vaste snelheidsremmers voor Herdebeekstraat

De tijdelijke snelheidsremmers in de Herdebeekstraat worden deze week vervangen door vaste exemplaren. Uit metingen blijkt dat de proefopstelling snelheidsremmend werkte.

De verplaatsbare bakken worden vervangen door geschrankte plantvakken met daarin een boom, die de vakken goed zichtbaar maakt en meteen ook wat extra groen brengt in de straat.

‘Het gebruik van de proefopstelling maakt deel uit van een duidelijke strategie. We passen een algemene methodiek toe om de snelheid te remmen in bepaalde straten’, legt schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA) uit.

‘Als er klachten zijn over overdreven snelheid voeren we gedurende een week 24 uur op 24 snelheidsmetingen uit. Indien blijkt dat er een probleem is, wat in de meeste gevallen niet zo is, stellen we een proefopstelling op met verplaatsbare bloembakken.’

‘Indien dat zoals in de Herdebeekstraat blijkt te werken, vervangen we ze op termijn door vaste constructies, waar mogelijk met de nodige groenbeplanting.’

De proefopstelling werd intussen verplaatst naar Hoogveld. Ook daar wordt al te vaak te snel gereden. Door de bloembakken te plaatsen wordt onderzocht of de ingreep mogelijk nuttig is.

De volledige herinrichting van Hoogveld staat ingeschreven in de meerjarenplanning. De eventuele aanleg van permanente snelheidsremmers kan daarin worden meegenomen.