Redactie Het Nieuwsblad verlaat Groot-Bijgaarden

Mediahuis, het moederbedrijf van onder meer Het Nieuwsblad en De Standaard, gaat 205 banen, of 20 procent van het huidige personeelsbestand, schrappen. Dat maakte de directie vanmorgen bekend aan de Bijzondere Ondernemingsraad.

De redactie van Het Nieuwsblad en een aantal ondersteunende diensten verhuizen van Groot-Bijgaarden naar Antwerpen, de redactie van De Standaard blijft in Groot-Bijgaarden.

De afslanking is het gevolg van het bijeenbrengen van de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad/De Gentenaar met de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg onder de koepel van Mediahuis. De vier kranten gaan maximaal samenwerken, om zo belangrijke besparingen te realiseren.

Vooral Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen gaan heel nauw samenwerken. Daarom zullen de redacties van die twee kranten ook samengebracht worden in Antwerpen, op de huidige locatie van de Gazet van Antwerpen, waar ook de hoofdzetel van Mediahuis gevestigd zal worden.

De meeste ondersteunende diensten verhuizen mee naar Antwerpen.

De redactie van De Standaard en de nationale advertentiediensten blijven gehuisvest in Groot-Bijgaarden, het Belang van Limburg blijft in Hasselt.

Welke functies juist worden geschrapt is nog niet bekend.

De twee uitgeversgroepen bundelen hun krantenactiviteiten in de nieuwe vennootschap Mediahuis, waarbij Corelio 62 procent en Concentra (de familie Baert) 38 procent van de aandelen heeft.

Mediahuis is vandaag nog goed voor 1.121 voltijdse jobs.