Lydia trakteert tijdens voetbalmatch

Wie dinsdag naar café Sint Anna in Sint-Anna-Pede afzakt, wordt getrakteerd door cafébazin Lydia Dauw. Tenminste, als RSC Anderlecht kan scoren in zijn Champions League-duel tegen Benfica Lissabon.

Wie bij Lydia binnenstapt waant zich in een RSCA supporterslokaal. ‘Dit is niet echt een RSCA-cafĂ©, maar de meeste van mijn klanten zijn wel supporter van Anderlecht’, zegt Lydia. Daarom organiseert ze nu een leuke actie voor hen tijdens de Champions League-wedstrijden.

‘Ik serveer tijdens de wedstrijden hapjes die typisch zijn voor het land van de ploeg waar RSCA tegen speelt. En als Anderlecht scoort, trakteer ik op een typisch drankje vanuit dat land, of op een kriek Belle Vue, want dat was jarenlang de sponsor van RSCA’, zegt Lydia.

‘Tijdens de match dinsdag tegen Benfica Lissabon, serveer ik Portugese hapjes en bij een goal van Anderlecht een glaasje Porto’, klinkt het. Ook wanneer de Rode Duivels hun wedstrijd spelen zorgt Lydia voor een actie. ‘Maar ik weet nog niet precies wat ik dan zal doen’, aldus de cafĂ©bazin.