Politie en Carglass graveren gratis autoruiten

De diefstal van een auto betekent meestal een groot financieel verlies. Ook een autokraak waarbij er spullen uit de wagen gestolen worden, brengt heel wat rompslomp met zich mee. Daarom organiseert de preventiecel van de Politiezone Vilvoorde-Machelen, in samenwerking met Carglass, een graveeractie van autoruiten op zaterdag 19 oktober van 9 tot 17 uur aan het tankstation van Makro.

Bezoekers krijgen op 19 oktober van Carglass een code die bestaat uit de zeven laatste karakters van het chassisnummer. De medewerkers van het bedrijf maken ter plaatste een strip aan die op alle ruiten van de auto wordt gekleefd.  Nadien wordt er een speciale gel aangebracht die de strip onuitwisbaar in de autoruiten brandt. Eenmaal geregistreerd in de databank van Carglass – die 24 uur op 24 toegankelijk is voor de politie – krijgt de bezoeker een pasje met de gegevens van zijn auto.

Preventie

Om de gravering correct te laten verlopen, moet de eigenaar van het voertuig zich persoonlijk aanbieden en de autopapieren (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest en verzekeringspapieren) bij zich hebben.

Met de organisatie van deze anti-diefstal graveeractie wil de preventiecel haar steentje bijdragen tot de preventieve aanpak van autodiefstallen. Het graveren van het chassisnummer in alle autoruiten van de wagen vormt voor helers een bijkomende hindernis: zij dienen immers eerst alle autoruiten te vervangen om de auto te kunnen verkopen.

Gegraveerde autoruiten maken het bovendien voor de politie gemakkelijker om geparkeerde voertuigen van buitenaf te controleren en kunnen op die manier de opsporing van gestolen of verloren voertuigen vergemakkelijken.

Alle geïnteresseerden uit Vilvoorde, Machelen en omstreken kunnen hun autoruiten gratis laten graveren na inschrijving.

Meer info of inschrijven? Preventiecel – Zennelaan 76, Vilvoorde, tel. 02-255.72.43, preventie@pzvima.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise