Waterbus valt in de smaak

De Waterbus die in juni van dit jaar van start ging en twee dagen per week (op dinsdagen en donderdagen) verschillende keren pendelt tussen Vilvoorde-centrum en Brussel-centrum, kende de voorbije maanden een zeker succes.

‘Gemiddeld zo’n 200 tot 250 passagiers maakten op de vaardagen gebruik van dit nieuwe transportmiddel via het kanaal’, zegt Linda Presburg van Kanaaltochten Brabant. ‘De deelnemers lijken dit soort vervoerswijze dus zeker te appreciëren. ‘

Geen zorgen

Vooral het feit dat de Waterbus geen kopzorgen over parkeermogelijkheden en fileproblemen meebrengt spreekt de mensen aan. ‘De vertrekuren vanuit Vilvoorde laten toe om een halve of bijna een ganse dag in Brussel te blijven (iets bezoeken, winkelen,…) en in de late namiddag (tijdens de spits) terug naar Vilvoorde te varen.’

Omgekeerd komen Brusselaars graag met de Waterbus naar bijvoorbeeld park Drie Fonteinen om er een paar uur door te brengen. ‘Nogal wat mensen nemen ook een enkele vaart vanaf één van de opstapplaatsen in Brussel naar Vilvoorde-centrum en keren later op de dag met een ander openbaar vervoermiddel (trein of bus) terug.

Wij leggen de Waterbus nog in tot eind oktober, en hopelijk volgend jaar met een nog hogere frequentie (per week of per dag).’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise