College betreurt eentalig Franstalige publicatie UF

Het schepencollege van Dilbeek kondigt, naar aanleiding van verschillende klachten van burgers, aan de redactie van het politieke blad Carrefour te zullen aanschrijven.

Deze publicatie kwam recent terecht in alle Dilbeekse brievenbussen en zette kwaad bloed bij vele mensen. Carrefour is een eentalig Franstalig politiek blad van Union des Francophones. In de laatste uitgave geeft het aan dat de Franstalige partijen ondanks het B-H-V-akkoord hun politieke infiltraties op zuiver Vlaams grondgebied voortzetten.

‘Wettelijk is er geen enkele basis om de verdeling tegen te gaan’, zegt burgemeester Willy Segers. ‘Zowel bpost als andere bedelingsmaatschappijen zijn verplicht te bedelen wat bij hen wordt aangeleverd. De enige mogelijkheid is dat de Dilbekenaren massaal hun ongenoegen laten blijken door deze publicaties terug aan de afzender te bezorgen. Wij zullen als gemeente ook officieel reageren naar de redactie van Carrefour.’

‘Ik merk dat ook andere gemeenten in de Rand deze problematiek betreuren. Ik zal deze dan ook op een volgend overleg met de Vlaamse Randgemeenten aankaarten om te zien of er in de toekomst ook een gemeenschappelijke actie mogelijk is.’