Eerste bloemenmarkt in Denderleeuw

Op het Dorpsplein van Denderleeuw wordt op zondag 30 april tussen 10 en 14 uur voor het eerst een Bloemenmarkt georganiseerd. Je vindt er een mooi aanbod aan éénjarigen en vaste planten.

“Het gemeentebestuur wil niet enkel de lokale bloemenhandelaars ondersteunen, maar ook het belang van biodiversiteit onderstrepen.” zegt Yves De Smet (sp.a-Open), schepen van Dierenwelzijn.

“Met de campagne ‘Bij-zonder Denderleeuw’ investeert de gemeente onder meer in de aanleg van bloemenweides en het plaatsen van insectenhotelletjes. Een standje op de markt leert je meer over het nut van bijen en bezorgt je de nodige informatie om zelf aan de slag te gaan.” aldus schepen De Smet.

Op de Bloemenmarkt kun je je meteen ook inschrijven voor de bebloemingswedstrijd van de gemeente.

“Het reglement was aan opfrissing toe en werd onlangs in een nieuw kleedje gestoken. Inschrijven kan voor één van de 3 categorieën. De jury plant dan een bezoekje tijdens de zomermaanden. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen voorzien, telkens voor de 5 eerst gerangschikte van elke categorie.“ vertelt Jan De Nul (CD&V), schepen van Groenbeleid.

“Daarnaast is er een leuke affiche ontworpen om je deelname in de kijker te plaatsen. Wie weet worden zo de buren aangespoord om in te stappen en verandert de straat spontaan in een groene buurt”.

Denderleeuw verhoogde dit jaar ook het budget voor openbare bebloeming. Naast de vaste groenperken worden verschillende bloemenmanden en –torens geplaatst. Voor het vervangen van oude bloembakken is 10.768 euro voorzien.

“Er worden daarnaast seizoenarbeiders ingezet voor het onderhoud van de groeninfrastructuur. Zo kunnen alle inwoners de hele lente en zomer genieten van deze kleurrijke bloemenpracht”, aldus De Nul.

Wie voor minstens 15 euro plantgoed op de bloemenmarkt koopt, ontvangt een gratis zakje potgrond van 10 liter, aangeboden door de gemeente.

Topartikels editie Ninove-Dender