Buurt krijgt inspraak bij herinrichting pleintje Ringlaan

Denderleeuw organiseert woensdag 8 juli om 19.30 uur een inspraakmoment over de nieuwe inrichting van het buurtpleintje in de Ringlaan.

Buurtbewoners en andere ge√Įnteresseerden kunnen hun visie op de wijk geven en een zeer voorlopig ontwerp ter inspiratie te zien krijgen. Op basis van alle input stuurt de gemeente de plannen bij en krijgt de buurt dus een ontmoetingsplaats naar haar smaak.

De voorbije maanden waren er verschillende overlegmomenten met de adviesraad Buurtwerking, de Vrijetijdsraad en verschillende gemeentediensten om te kijken waar er speel- en ontmoetingsruimtes zijn in onze gemeente, welke aan opfrissing toe zijn en waar er nood is aan nieuwe speel- en ontmoetingsplekken.

In totaal werden 86 plaatsen opgelijst. De Ringlaan wordt nu als eerste aangepakt, mede doordat er een sterke vraag leeft naar de nieuwe inrichting van het plein en er een fijne dynamiek heerst dankzij de succesvolle buurtfeesten.

Tijdens het inspraakmoment polst het gemeentebestuur naar de visie van de buurtbewoners op de ruimte in hun wijk. Samen met de ambtenaren van Vrije tijd en Ruimtelijke ordening bekijken ze welke functies wenselijk, mogelijk, combineerbaar, … zijn en komen ze tot een mogelijke indeling van het pleintje.

Het inspraakmoment start om 19.30 uur op het pleintje in de Ringlaan en duurt ongeveer een uurtje.