Herman Janssens verlaat OCMW-raad Denderleeuw

Oud-OCMW-voorzitter Herman Janssens (CD&V) neemt na 25 jaar om gezondheidsredenen afscheid van de OCMW-raad van Denderleeuw. Hij wordt per 1 juni opgevolgd door Elke Pereboom. De wissel wordt op de gemeenteraad van 22 mei ter kennisgave geagendeerd.

Herman Janssens begon zijn loopbaan in het Denderleeuwse OCMW-bestuur op 1 april 1989. Hij was een eerste keer raadslid tot 10 juni 1993.

In april 1995 ging hij er opnieuw aan de slag als OCMW-voorzitter, tot januari 1998. Van 1998 tot 2007 was hij raadslid en tijdens de vorige legislatuur nam hij van 2007 tot 2013 nogmaals de functie van OCMW-voorzitter op zich. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen zetelde hij tot op vandaag als OCMW-raadslid.

‘Herman koos altijd bewust voor het OCMW’, zegt OCMW-secretaris Greet Slagmulder. ‘Hij is echt iemand met het hart op de goede plaats en getuigde steeds van een grote inzet voor de mensen, en dan vooral voor de minderbedeelden onder ons.’

‘Altijd had hij een bijzondere aandacht voor mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij. Herman is zonder meer een voorbeeld voor alle OCMW-raadsleden, ook al door zijn constructieve opstelling binnen de raad, over de partijgrenzen heen.’

‘Hierdoor slaagde hij er als voorzitter in om de verschillende partijen binnen de OCMW-raad op 1 lijn te houden. Beslissingen werden altijd in overleg en in consensus genomen. ‘

 ‘Ook toen ik het vorig jaar van hem overnam als voorzitter, was hij meteen bereid om me met raad en daad bij te staan’, vervolgt huidig OCMW-voorzitter Koen D’Haenens (N-VA).

‘Hij heeft dan ook een pak ervaring en de verwezenlijkingen van het OCMW onder zijn voorzitterschap zijn niet min. Denk maar aan de bouw van de nieuwe kinderopvang in Welle en de uitbreiding van de sociale dienst door de aanwerving van 5 extra maatschappelijk werkers.’

‘Er was ook de deblokkering van het renovatiedossier van de wijk Ten Kouter, waar 28 afgeleefde bejaardenwoningen vervangen worden door 28 seniorenappartementen en 12 gezinsappartementen. Voor al zijn verdiensten kreeg hij op 11 april 2013 terecht de titel van erevoorzitter van de OCMW-raad.’

Janssens verdwijnt toch niet helemaal uit het OCMW. Twee keer per week zakt hij af naar het kaartershuisje van het OCMW om een kaartje te leggen.

‘En dat zal hij zeker blijven doen, heeft hij me verzekerd,’ aldus de OCMW-secretaris.