Carnavalsstoet Denderleeuw start toch niet in Liedekerke

De 40ste carnavalsstoet van Denderleeuw krijgt dan toch geen verlengstuk in Liedekerke.

Eerder was al aangekondigd dat de stoet op 16 maart zou starten aan de Bloso-schaatsbaan op de Heuvelkouter, zodat ook de Liedekerkenaren van de stoet zouden kunnen genieten.

Maar dat plan stoot volgens het Liedekerkse schepencollege op praktische problemen.

Het woon- en zorgcentrum Sint-Rafaël, dat op het geplande traject ligt, houdt op hetzelfde moment de Dag van de Zorg. Dat is een initiatief op Vlaams niveau.

Voor de besturen van Liedekerke en Denderleeuw is de toegankelijkheid en veiligheid van het rustoord van essentieel belang.

Toch betekent dit geen volledig afstel.

‘Beide gemeenten blijven de intentie hebben om een gezamenlijk carnavalproject op te zetten. De gezamenlijke voorbereidingen starten binnenkort om de editie 2015 samen te kunnen organiseren op een veilige en gedragen manier.’

Praktisch betekent dit dat de reclamestoet op zondag 16 maart om 13.45 uur zal vertrekken op de parking van Dreamland (Kasteelstraat) en via de Huissegemstraat en de Vrijheidstraat zijn weg vervolgt op het parcours van de stoet.

De carnavalsstoet wordt gevormd in de Hageveldstraat en Patrijzenlaan en sluit aan bij de reclamestoet om vanaf 14 uur volgend traject te volgen: Hageveldstraat – Huissegemstraat – Landuitstraat – Boriaustraat – Vrijheidstraat – Toekomststraat – Nieuwstraat – Collegestraat – Lindestraat – Kon. Astridstraat – Brandweerstraat – A. De Cockstraat – G. Gezellestraat – Stationsstraat (plein): tribune. De ontbinding van de stoet gebeurt in de Spoorweglaan.