Wijkinspecteurs bezoeken iedere bewoner

In de politiezone Denderleeuw/Haaltert gaan alle wijkinspecteurs de volgende maanden aan elke woning in hun wijken aanbellen.

Het is de bedoeling dat de inspecteurs zich kort voorstellen en een flyer met hun gegevens overhandigen.

De wijkinspecteur zal van de gelegenheid gebruik maken om een eenvoudig diefstalpreventieadvies te geven.

Inwoners die een uitgebreid advies wensen krijgen later het bezoek van speciaal opgeleide inspecteurs. Als de respons groot is, kan dit ook in de vorm van een informatieavond gebeuren.

Het bezoek van de wijkinspecteur moet toekomstige contacten vergemakkelijken. ‘Als mensen elkaar eens hebben gezien is de drempel lager’, zegt burgemeester Jan De Dier (N-VA) van Denderleeuw. Samen met de burgemeester van Haaltert, Veerle Baeyens, drukte hij in het politiecollege de wens uit om deze manier de politie dichter bij de burger te brengen.

Huisnummers en buurtinformatienetwerken

Tegelijk wordt gesensibiliseerd om het huisnummer zichtbaar op de woning aan te brengen. Hulpdiensten ondervinden dagelijks moeilijkheden bij het terugvinden van de woning van waaruit de hulpoproep gebeurde.

Mensen krijgen ook informatie over een buurtinformatienetwerk (BIN). Wie in een bestaand BIN woont, zal worden gestimuleerd om toe te treden. Is er nog geen BIN, dan krijgt de burger via de website www.pz5439.be uitleg over hoe er één kan worden opgericht met begeleiding van de politie.

Projectcoördinatoren van deze bezoekactie zijn commissaris Wim Van Vaerenbergh en de hoofdinspecteurs Kris De Neve en Lieve Van der Sleyen.